Om oss

I äffärstidningen Dagens Industri kallades det "ett bevis på broderskap", i Svenska Dagbladet för "förbrödring över brödet" och i Expressen för "bagare utan gränser".


Historien om hur Mormor blev till!

Det började i Lund 1995 med en trång lokal på Botulfsplatsen där stadsbussarna möts, det visade sig vara ett lyckokast så vi fick bygga ut lokalen. Efter ett tag började många företag, restauranger och livsmedelsbutiker handla i så stora kvantiteter att det lilla bageriet inte längre räckte till.

År 2000 hyrde vi en lokal på Gunnesbo industriområde, som gjordes om till bageri.

Under sommaren 2002 byggde vi nya lokaler på Gastelyckans industriområde, för att öppna ett nytt leveransbageri. Lokalen är på 1100 kvadrat och vi har en maskinpark med stor kapacitet. Här finns även en välbesökt butik med café och en lunchservering.

Våra duktiga bagare, konditorer och kallskänkor tillverkar de flesta produkter här, som förser våra fem butiker, leveransbutiker och övriga kunder enligt deras önskemål. I alla våra egna butiker har vi även en egen bagare som bakar löpande under dagen.

I december 2003 öppnades den tredje butiken inne i Lunds centrum på Knut den Stores torg, ett välbesökt fik och bageri med klassiskt sortiment.

Då efterfrågan på Mormors i Malmö var stor kunde frestelsen inte motstås utan - i augusti 2009 öppnade vi den fjärde butiken! Nu bar vägarna av till Malmö och Spångatan.

Väl där så blev det ytterligare ett Mormors i Malmö, den 6 november 2009 öppnade Mormors sin femte butik på Entré.

Sortimentet har naturligtvis ändrats och utökats genom åren, men de tre storsäljarna finns kvar; de gigantiska ostbullarna, sesambullarna och det goda platta persiska sesambrödet vid namnet Barbari.

Mormors Bageri har idag ca 70 leveranskunder runt om i Lund och Malmö med omnejd.
Namnet Mormor, kommer sig av att ägarna saknade doften och smaken från sina mormödrars bullar. 

 

Ingen beställning är för stor eller för liten,
hos Mormor jobbar eliten!