Om oss

I affärstidningen Dagens Industri kallades de för "ett bevis på broderskap", i Svenska Dagbladet för "förbrödring över brödet" och i Expressen för "bagare utan gränser".

Familjeföretaget Mormors Bageri, som även kallas ”Mormors” startades 1995 i en liten lokal på Botulfsplatsen i centrala Lund. I över tjugofem år har Mormors Bageri arbetar med att baka goda och stora hembakade bröd, kakor och mycket annat gott. Surdegsbröden med de långa jästiderna, mellan 24 timmar och 72 timmar, är något de är mycket stolta och kända för. De varierande sortimentet av surdeg har minst jäst kallt i 24 timmar. Idag har Mormors Bageri certifikat i både IP Livsmedel samt EU Ekologisk. Namnet Mormors Bageri kommer från de fantastiska minnen ägarna har med sina mormor. I äran till dem är företaget döpt efter dem.

Affärsidé
Affärsidén är att kunderna alltid ska lita på att de får högsta kvalitet på produkterna. Därmed bakar varje butik/café sina egna produkter och beställningar sker på Gastelyckan, där produktionen finns.

Butiker
Mormors Bageri har fyra butiker, som bakar sina egna bakverk, och ett företag/huvudkontor där små och stora beställningar och leveranser sker. En butik finns i Malmö på Spångatan (nära Triangeln) samt tre butiker i Lund; en på Botulfsplatsen, en på Knutgården (nära centralstationen) och en på Gastelyckan (där ligger även huvudkontoret och företaget).

Sortiment
Sortimentet delas in i tre stora kategorier; bageri, konditori och kallskänka Men det serveras även frukostbuffé och lunchbuffé i vissa butiker.

Buffé
Mormors Bageri serverar både frukostbuffé och lunchbuffé i tre av butikerna. Under sidan
Buffé finns tider och dagar för när frukostbuffé och lunchbuffé serveras, i respektive butiken.

Frukostbuffé: Gastelyckan (Lund), Knutgården (Lund) samt Spångatan (Malmö).

Lunchbuffé: Gastelyckan (Lund).
 
Priser och Certifikat
Genom åren har företaget tilldelats priser i olika kategorier, bland annat Gastronomiska Akademi år 2008. 

Adress och Öppettider
Adress och öppettider för varje butik finns på första sidan, 
Hem, och sidan Kontakt.
 
Mail: info@mormors.se
Tel: 046 – 32 87 87 (huvudkontor)
 
På Mormors Bageri finns alltid något för alla.
Välkomna in!